Hlavní obsah

Samozvaný Bůh ve snaze léčit svým žezlem rozbil muži hlavu

Novinky, nčs

Podivný případ se odehrál před vánočními svátky městě Des Moines ve státě Iowa. Třicetiletý Američan Carl Stroud se považoval za Boha a okolí to chtěl dokázat tím, že někoho vyléčí. Zcela náhodně si před svým domem vyhlédl mladého muže a začal ho „léčit”. Nešťastník však skončil s těžkým zraněním na hlavě v nemocnici.

Foto: Polk County Jail

Carl Stroud

Článek

Stroudovým léčebným nástrojem se stalo žezlo, které si vyrobil ze železné tyče. S ní pak podle policejní zprávy napadl 19. prosince před svým domem jednadvacetiletého  mladíka.

„Považoval se za Boha a chtěl svoji oběť vyléčit. Začal ho svým žezlem tlouct do hlavy,” píše se v policejní zprávě. Stroud tvrdil, že mladík byl pod vlivem drog a údajně před domem poskakoval.

„Čekal jsem před domem na svého otce a přítelkyni, kteří mě měli vyzvednout,” brání se napadený muž. Po útoku skončil v nemocnici se zlomeninou lebeční kosti.

Historie násilníka

Jak se později ukázalo, Stroud má za sebou násilnickou historii. V roce 2010 byl obviněn z domácího násilí, o šest let později čelil obvinění další ženy, která uvedla, že na ni hrozivě křičel a tloukl se přitom do hlavy. Žena později řekla, že Stroud, který má být psychicky nemocný, si nevzal léky.

V srpnu 2017 mu bylo kromě podmínečného odnětí svobody soudem nařízeno, aby se účastnil léčebného programu v komunitním centru.

Nyní samozvaný Bůh čeká ve vazbě na soud. Čelí obvinění z úmyslného napadení. Kauce byla stanovena na pět tisíc dolarů (113 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám