Hlavní obsah

Rus sliboval za peníze vzkříšení dětí z Beslanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidský hyenismus snad nezná mezí. Kšeftování se smutkem a nesplnitelnou nadějí zřejmě nasadil korunu ruský zázračný léčitel Grigorij Grabovoj, jenž nabízel nešťastným rodičům školáků z Beslanu, že jejich děti znovu přivede k životu.

Článek

Ke slibovanému vzkříšení rukojmí, jež zajali čečenští povstalci a která byla zavražděna v roce 2004 při neúspěšném pokusu o jejich osvobození, mělo pochopitelně dojít až po zaplacení příslušné, nijak malé částky. Kapsa se Grabovému úspěšně plnila.

Do chvíle, kdy se jeden z rodičů, který si i navzdory zármutku uchoval zdravý rozum, rozhodl o jeho podvodném a surovém počínání informovat příslušná úřední místa. Pachatel byl okamžitě vzat do vazby a bude se zpovídat před soudem.

Se shovívavostí justičních orgánů může počítat jen stěží. Smrt 331 lidí v prostorách místní školy, z nichž více než polovinu tvořily právě děti, je dosud příliš bolestná a traumatizující.

Reklama

Související témata:

Související články

Beslan po roce znovu oplakává své mrtvé

Ve čtvrtek je tomu právě rok, co se v severoosetském Beslanu odehrála jedna z nejkrvavějších tragédií v novodobých ruských dějinách. Prvního září 2004...

Výběr článků

Načítám