Hlavní obsah

Rodina tráví veškerý volný čas hledáním duchů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Stanford

Říká se, že společné prožití děsivých okamžiků lidi spojuje. Rodina Canhamových by tak měla být semknutá více než kterákoli jiná. Veškerý svůj volný čas totiž manželé Wendy a Gary Canhamovi spolu s jejich šestnáctiletou dcerou Nikki tráví v děsivých podhradích a záhadných kobkách. Společně doufají, že se jednou setkají se skutečným duchem, informovalo britské Metro.

Foto: Profimedia.cz

Cílem Canhamových z anglického Stanfordu je alespoň jednou narazit na duchy a zvěčnit je na smímku.

Článek

Většina rodin tráví víkendy na chatě, výlety do přírody nebo v dnešní době často i v nákupních centrech. Canhamovi z anglického Stanfordu však mnohem raději prozkoumávají tunely a chodby viktoriánských pevností. Jsou přitom vybavení pochodněmi a digitálními fotoaparáty, aby se mohli pokusit případný výskyt ducha zachytit i na snímky.

„Je to všechno o pečlivém poslouchání, studených místech a děsivých světlech z pochodní, které někdy mohou vypadat jako duchové,“ sdělila Wendy Canhamová.

Foto: Profimedia.cz

Canhamovi

Rodina začala s hledáním duchů před dvěma lety, kdy byli rodiče Nikki pozváni na školní výlet se svou dcerou do uhelných dolů k příležitosti oslav Halloweenu.

„Když jsme byli uvnitř, slyšela jsem plno podivných zvuků jako ťukání, skřípání a vrzání, měla jsem úplně studené ruce,“ řekla Canhamová.

Foto: Profimedia.cz

Canhamovi

Rodina již za svůj netradiční koníček utratila okolo 60 tisíc korun, a to převážně za vstupné a průvodce, kteří jim o nejrůznějších podivných místech v okolí řekli i něco z historie.

Přátele Nikki přiznali, že se jim zdá koníček jejich spolužačky poněkud výstřední, ale ona se prý již nemůže dočkat 18. narozenin, po nichž bude smět navštívit více strašidelných míst a budov.

Foto: Profimedia.cz

Podhradí

Foto: Profimedia.cz

Podhradí

„Strašně ráda bych šla hledat duchy například do Hampton Court. Chtěla bych najít nejděsivější místa a strávit tam celou noc,“ řekla odvážná Nikki. Hampton Court je anglický královský palác se zahradami ze 13. století, kterému se přezdívá anglické Versailles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám