Hlavní obsah

Ročnímu chlapečkovi vlezla do postýlky krajta, chystala se ho asi sežrat

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mattoon

Stačilo málo a malý William Winans z Illinois ve Spojených státech by nikdy neoslavil své první narozeniny. Do postýlky se mu totiž jen pár dnů před oslavou připlazila 60centimetrová krajta a zřejmě se mu chystala ublížit. Chlapečka naštěstí na poslední chvíli zachránil jeho otec.

Foto: Profimedia.cz

Krajta královská zaútočila na ročního chlapečka. Ilustrační foto

Článek

Devin Winans z Mattoonu minulé pondělí kolem jedenácté večer uslyšel křik svého syna. Když se starostlivě naklonil nad dětskou postýlku, ucítil prý něco "slizkého".

„Okamžitě jsem rozsvítil a uviděl hada. Krajta královská byla omotaná kolem nohy mého syna, kterou se snažila sníst,“ popsal pro televizi ABC děsivou situaci Winans.

„Upřímně? Kdyby byla omotaná kolem jeho krku, pravděpodobně bychom teď Williamovy narozeniny neslavili,“ dodal s hrůzou otec, který nakonec použil přikrývku, aby hada odtrhl od synovy drobné nohy.

Had se odplazil ze sousedství

Williama odvezla jeho matka do nemocnice, kde mu lékaři ošetřili stopu po kousnutí, modřinu a škrábnutí. Otec mezitím dopravil zbloudilého plaza do zvířecího útulku v okrese Coles. Drama, které mohlo mít hrůzné následky, tak naštěstí dopadlo dobře. William i had jsou nyní v pořádku.

Policejní vyšetřování odhalilo, že krajta královská s největší pravděpodobností „utekla“ ze sousedního domu 23leté Shelby Guyetteové. Zástupce velitele Jason Taylor uvedl, že Guyetteová nemá terárium, proto bylo pro hada snadné, aby se dostal z domu. Neopatrná chovatelka tak dostala předvolání k soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám