Hlavní obsah

Řidička autobusu nebyla připoutaná, v zatáčce vyletěla ze sedadla

Novinky, zkr
Filadelfie

Řidička autobusu, která v úterý ve Filadelfii usedla za volant, aniž by si zapnula bezpečnostní pás, způsobila dopravní nehodu. V zatáčce totiž kvůli tomu, že nebyla připoutána, vyletěla ze sedadla a ztratila kontrolu nad vozem. Ten vjel do kolejiště a málem se střetl s vlakem, napsal zpravodajský server Philly.

BEZ KOMENTÁŘE: Nepřipoutaná řidička autobusu vyletěla ze sedadla, vůz málem naboural do vlakuVideo: SEPTA

 
Článek

Řidička, jejíž totožnost nebyla zveřejněna, svým nezodpovědným jednáním porušila předpisy dopravce. „Kdyby měla bezpečnostní pás zapnutý, pravděpodobnost této nehody by byla výrazně snížena,“ konstatoval mluvčí přepravní společnosti SEPTA Jerri Williams.

Incident zachytila palubní kamera v autobusu. V okamžiku, kdy žena zahýbala přes koleje, vypadla ze svého sedadla na zem. Vůz pak nekontrolovaně vjel až do železniční trati, kde jen o kousek minul stojící vlak.

I přesto byl náraz o koleje tak silný, že ve vozidle prasklo čelní sklo. Zároveň dvě cestující spadly na zem a skončily v nemocnici. Třetí pasažér stejně tak jako šoférka vyvázl bez zranění.

„Jakmile bude ukončeno vyšetřování, budou přijata příslušná disciplinární opatření,“ dodal Williams s tím, že možností je mnoho včetně ukončení pracovního poměru s řidičkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám