Hlavní obsah

Řidiče vyděsil beran na kapotě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRANNÁ

V úterý necelou hodinu před půlnocí projížděl rovným úsekem silnice číslo 409 za obcí Stranná ve směru na Kamenici nad Lipou na Pelhřimovsku mladý řidič se svým Peugeotem 205. Za vesnicí ho přinutilo zastavit stádo ovcí přecházejících silnici. V tu chvíli netušil, že ho čeká velmi zvláštní setkání.

Foto: Dana Ehlová

Jaroslav Svěcený s představitelkou mladých českých varhaníků Michaelou Káčerkovou v Přepychách a Pavel Svoboda ze spolku PROVARHANY.

Článek

"Osmnáctiletý mladík zastavil vozidlo a čekal až ovce přejdou," začal popisovat noční setkání Josef Bláha z tiskového oddělení okresního ředitelství policie v Pelhřimově. Z pole však vyšel osamocený beran, kterému se automobil zřejmě zalíbil natolik, že se rozhodl na něj vyskočit.

"Rozeběhl se proti vozidlu a vyskočil na kapotu, kterou samozřejmě svoji vahou poškodil," řekl Bláha. Mladík podle něho prožil velký šok. Když se beran na kapotě vydováděl, seskočil a s klidem odešel zpět do pole. "Na vozidle vznikla škoda za tři tisíce korun," dodal Bláha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám