Hlavní obsah

Rekordmanka má nejvíc prstů na světě, považují ji za čarodějnici

Novinky, nčs

Indka Kumari Nayaková se narodila se vzácnou vadou, díky které se však může pyšnit světovým rekordem. Třiašedesátiletá žena se stala člověkem s nejvyšším počtem prstů. Celkem jich má na těle jednatřicet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena má na rukou a nohou 31 prstůVideo: Reuters

 
Článek

Nayaková se narodila s polydaktylií, tedy vrozenou vadou, jež má za následek větší počet prstů na noze či ruce, než je obvyklé. Ačkoliv je běžné, že lidé s větším počtem prstů mohou podstoupit operaci, při které jsou přebytečné prsty odstraněny, Nayaková si nákladnou péči nemohla nikdy dovolit.

Český silák překonal světový rekord, další budou následovat

Muži

„Vyrůstala jsem v chudé rodině, navíc v malé vesnici, kde se všichni znají,” vysvětluje žena, jež se setkává s posměchem, a někteří lidé ji považují dokonce za čarodějnici.

„Občas se někdo přijde podívat, ale nikdy mi nikdo z nich nepomohl. Musím se skrývat většinu času uvnitř,” říká Nayaková.

Jako by popírala přírodní zákony. Výkon jedenáctileté rekordmanky budí úžas

Koktejl

Jeden ze sousedů však situaci přece jenom chápe: „Vím, že má zdravotní problém, a je mi líto, že si nemůže dovolit operaci.” Úřady ve vesnici Kadapada na východě země ženě nabídly ubytování a penzi. Snaží se také šířit osvětu mezi místními a poučují je o tom, že Nayaková skutečně není čarodějnice.

Nyní se žena, která má 19 prstů na nohou a 12 na rukou, alespoň může těšit ze světového rekordu. Svým příběhem totiž překonala svého krajana, jenž má celkem 28 prstů a byl v knize rekordů zapsán od roku 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám