Hlavní obsah

Rekordmanka má nejvíc prstů na světě, považují ji za čarodějnici

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indka Kumari Nayaková se narodila se vzácnou vadou, díky které se však může pyšnit světovým rekordem. Třiašedesátiletá žena se stala člověkem s nejvyšším počtem prstů. Celkem jich má na těle jednatřicet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena má na rukou a nohou 31 prstůVideo: Reuters

 
Článek

Nayaková se narodila s polydaktylií, tedy vrozenou vadou, jež má za následek větší počet prstů na noze či ruce, než je obvyklé. Ačkoliv je běžné, že lidé s větším počtem prstů mohou podstoupit operaci, při které jsou přebytečné prsty odstraněny, Nayaková si nákladnou péči nemohla nikdy dovolit.

Český silák překonal světový rekord, další budou následovat

Muži

„Vyrůstala jsem v chudé rodině, navíc v malé vesnici, kde se všichni znají,” vysvětluje žena, jež se setkává s posměchem, a někteří lidé ji považují dokonce za čarodějnici.

„Občas se někdo přijde podívat, ale nikdy mi nikdo z nich nepomohl. Musím se skrývat většinu času uvnitř,” říká Nayaková.

Jako by popírala přírodní zákony. Výkon jedenáctileté rekordmanky budí úžas

Koktejl

Jeden ze sousedů však situaci přece jenom chápe: „Vím, že má zdravotní problém, a je mi líto, že si nemůže dovolit operaci.” Úřady ve vesnici Kadapada na východě země ženě nabídly ubytování a penzi. Snaží se také šířit osvětu mezi místními a poučují je o tom, že Nayaková skutečně není čarodějnice.

Nyní se žena, která má 19 prstů na nohou a 12 na rukou, alespoň může těšit ze světového rekordu. Svým příběhem totiž překonala svého krajana, jenž má celkem 28 prstů a byl v knize rekordů zapsán od roku 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám