Hlavní obsah

Rakušan vydržel na nádraží zasypaný ledem přes dvě hodiny

Novinky, tcs

Běžný člověk by zasypaný ledem vydržel dobrovolně sotva pár minut. Rakouský otužilec Josef Koeberl minulý týden v sobotu překonal světový rekord, když oblečen pouze do plavek vydržel v ledu více než dvě hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Rakušan Josef Koeberl během svého pokusu o světový rekord.

Článek

Otužilec vydržel v nádrži s ledem neuvěřitelné dvě hodiny osm minut a 47 sekund, čímž o více než čtvrt hodiny překonal světový rekord, který od roku 2014 držel Číňan Ťing Sung-chao.

Pokus o překonání rekordu probíhal na Vídeňském hlavním nádraží a přihlížely mu desítky diváků. Celou dobu lékaři sledovali Koeberleho tělesné funkce a následně se muž podrobil důkladné lékařské prohlídce.

Diváci byli z Koeberlova pokusu nadšení. „Není otázkou, jestli to dává smysl. Je to prostě bláznivý nápad, a to je fascinující,“ uvedl jeden z přihlížejících.

Není to poprvé, co rakouský otužilec strávil nějakou dobu „u ledu“. V jedné televizní talkshow zůstal zasypán ledem hodinu. Právě to ho inspirovalo k překonání rekordu.

Ani dvě hodiny nebyly pro Koeberleho kdovíjakým problémem a v ledu byl schopen podle svých slov zůstat déle. „Ale nepotřeboval jsem to,“ pronesl suše otužilec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám