Hlavní obsah

Putin si zahrál hokej proti amatérům. Moc mu to nestřílelo

Novinky, vps

Ruský prezident Vladimir Putin se v úterý v Soči zúčastnil exhibičního utkání. Jeho tým vyhrál, ale 63letý Putin, který v minulosti v podobných utkáních střílel góly jako na běžícím pásu, se prosadil jen jednou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Putin si zahrál exhibiční zápas v hokejiVideo: AP

 
Článek

Putin hrál podle Reuters v týmu složeném z úředníků, podnikatelů a bývalých profesionálních hráčů proti výběru veteránů z amatérské ligy. Utkání se konalo při příležitosti oslav organizace Night Hockey League, kterou založil v roce 2011 sám Putin k propagaci ledního hokeje v Rusku.

Na zveřejněných záběrech je vidět, jak se ruský prezident jednou zblízka prosadil. Obránci ho ani nedojížděli a nenapadali ho, zřejmě jim bylo jasné, že by jejich vůdce skóroval i tak.

Vladimir Putin měl během zápasu i slabší chvilky.

Aktivní sportovec Putin totiž v minulých hokejových zápasech, kterých se zúčastnil, exceloval. Loni v květnu během utkání taktéž v Soči nasázel osm gólů, v říjnu na stejném místě zvládl o jeden méně.

Tentokrát se ale gólostroj zadrhl, prezident vstřelil jen jednu branku a navrch přidal dvě asistence. Líto mu to ale být nemuselo, jeho tým i tak vyhrál 9:5 a Putin mohl na konci převzít pohár pro vítěze.

Reklama

Výběr článků

Načítám