Hlavní obsah

Probuzení netopýři bydlí v krabici na stole

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou

Čtyři vyhladovělé netopýry, které minulý týden donesli lidé do záchranné stanice v zoo Hluboká nad Vltavou, se snaží ošetřovatelé vykrmit. Poté je chtějí vypustit zpátky do volné přírody. Netopýři byli vyrušeni ze zimního spánku a momentálně bydlí v krabici na stole v kanceláři.

Foto: Michaela Jerhotová, Právo

Netopýři baští červy.

Článek

„Jsou to dospělá zvířata a je evidentní, že neměla dostatek potravy. Udělali jsme veterinární kontrolu, odblešili jsme je, zahřáli, protože byli prochladlí. Stříkačkou jim dáváme vodu a baští červy a cvrčky,“ uvedla Markéta Jariapková, ošetřovatelka z hlubocké zoologické zahrady.

Až se netopýry podaří vykrmit, prý musí mít „buřtíkovitý“ tvar, vypustí se do speciální místnosti přímo v zoo. „Mají tam speciální kůry a dutiny, na které se mohou pověsit, i mističku s potravou,“ dodala Jariapková s tím, že po zimním spánku se netopýři vypustí opět do volné přírody.

„Jsou to zdravá zvířata, která jen byla vyrušena z toho zimního odpočinku. V tu chvíli mají pocit, že už si mohou venku něco ulovit k jídlu, ale bohužel je stále zima, a tak nemají šanci v přírodě potravu sehnat,“ dodala ošetřovatelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám