Hlavní obsah

Princ Charles poprvé připustil, že by Camilla mohla být královnou

Washington

Britský následník trůnu princ Charles poprvé naznačil možnost, že by se jeho manželka Camilla mohla jednoho dne stát po jeho boku královnou. Tvrdí to aspoň britská média, která vycházejí z jeho vyjádření v rozhovoru pro americkou televizní stanici NBC.

Foto: Profimedia.cz

Svatba prince Charlese a vévodkyně Camilly.

Článek

Na dotaz, zda se Camilla stane královnou, až Charles nastoupí do čela země po své matce Alžbětě II., princ s odpovědí váhal. "No, řekněme, to se, no, uvidí, že? Ale mohlo by se to stát," řekl nakonec.

Camilla, která nese titul vévodkyně z Cornwallu, se netěší u britské veřejnosti příliš velké oblibě. Camilla již dříve ve snaze naklonit si veřejné mínění dala najevo, že o titul neusiluje. Také Charlesova kancelář ještě před svatbou v roce 2005 oznámila, že Camilla v případě Charlesovy korunovace získá titul "princezna manželka".

Jako formální důvod udávají znalci královských tradic také to, že oba, Charles i Camilla, byli již v manželském svazku s jinými partnery.

Camille navíc škodí skutečnost, že byla Charlesovou milenkou ještě v době, než se rozvedl se svou první manželkou Dianou. Tu si Britové naopak idealizovali, a Camillu i proto vnímali jako málo charizmatickou rivalku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám