Hlavní obsah

Příběh opuštěného psa dojímá celý svět

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestu opuštěného psa od odchycení na ulici až po úspěšné nalezení nového domova zachycuje video jednoho amerického útulku. Připravit zanedbaného psa k adopci trvalo dlouhých pět měsíců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Benjiho cesta k nalezení nového domovaVideo: Reuters

 
Článek

Tip na opuštěného psa v Los Angeles dostal loni v září Eldad Hager z neziskové organizace Hope for Paws, věnující se záchraně zvířat. Když dorazil na místo, našel ho, jak se schovává na kraji silnice pod autem.

„Byl nervózní, a když zjistil, že ho pozorujeme, dal se na útěk,“ řekl Hager pro Reuters.

Po krátkém pronásledování se mu ho ale společně s kolegyní Lisou Chiarelliovou podařilo chytit. Vystresovaného psíka, který následně dostal jméno Benji, ihned odvezli k veterináři. Potřeboval opravdu hodně péče. Měl zacuchanou a slepenou srst a navíc spoustu blech a klíšťat. O mnoho větším problémem ale byla jeho pochroumaná psychika.

„Pokračoval k Lise domů, kde se 10 dnů skoro nepohnul, jak byl ztuhlý strachy. Pořád hledal místo, kde by se mohl schovat, a nechtěl, aby se ho kdokoli dotýkal. Jako obvykle se ale do práce dali kříženci pitbula, které má Lisa doma, a pomáhali mu překonat jeho strach,“ popsal Hager, jak probíhala záchrana Benjiho, jemuž je dnes rok a půl.

Našel nový domov

Chvíli to trvalo, ale Benji, který předtím strávil celý život sám, bez většího kontaktu s lidmi, si přece jenom začal zvykat na přítomnost dalších lidí a psů ve svém životě. Se svými novými čtyřnohými kamarády zanedlouho dováděl, jako by se znali celý život.

Podle Hagera ale i tak trvalo pět měsíců, než se dostal do takového stavu, kdy mu mohli začít hledat nové páníčky. Video zachycující jeho příběh zveřejnili v Hope for Paws na konci února o od té doby už ho viděly milióny lidí z celého světa. Na konci už Benji spokojeně sedí na posteli v novém domově.

„Doufám, že tohle video lidem ukáže, že tahle zvířata jsou na nás závislá a potřebují nás. Doufám, že teď, když uvidí zvíře v nouzi, alespoň zvednou telefon a zavolají mu pomoc,“ dodal Hager.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám