Hlavní obsah

Při loupeži v přímém přenosu přišla pomoc z druhého konce světa

Novinky, vps

Do domu populární americké hráčky online her Nikki Eliseové se tento týden vloupali ozbrojení muži, kteří jí a jejího přítele ohrožovali zbraněmi a odcizili z jejich domu cennosti. Mladá Američanka hraní živě streamovala na svém kanálu, loupež tak viděli lidé z celého světa a upozornili policii, napsal server New York Daily News.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupež pozorovali v přímém přenosu lidé z celého světa

 
Článek

Eliseová hrála hru Defence of the Ancients 2 a kromě hry samotné vysílala i záběry z webkamery na sebe samotnou. Kdo se tak díval na její kanál, viděl, jak v jeden moment reagovala s přítelem na hlasité zvuky z vedlejší místnosti v domě ve Phoenixu.

Napřed se do ní vydal její partner, po chvíli i ona. Následně bylo slyšet křik zlodějů, ať si lehnou na zem. V záběru kamery se o pár okamžiků později objevil jeden ze zlodějů a začal si v pokoji sbírat kořist.

„V ten moment se na loupež dívali hráči z celého světa a snažili se kontaktovat příslušný policejní útvar,“ řekl stanici KTVK policista Michael Pooley. Nakonec podle serveru Metro jeden z hráčů v Evropě kontaktoval kamaráda Američanky, který věděl, kde bydlí, a zavolal policii.

Policie se na místě díky pomoci z velké dálky objevila o pár hodin později. Jednoho z pachatelů se jí podařilo zatknout, ten druhý je zatím na útěku. Eliseové ani jejímu příteli se nic nestalo.

„Je opravdu úžasné, čeho je internet schopen. Kdo by si pomyslel, že streamování vám může zachránit život?“ uvedl ve vyjádření přítel Američanky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám