Hlavní obsah

Přestaňte po sobě střílet, ať mají nemocnice lůžka pro pacienty s koronavirem, vyzval gangstery starosta Baltimoru

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestřelky na ulici nejsou v americkém Baltimoru příliš výjimečným jevem. V situaci ohrožení novým koronavirem jsou představují mnohem větší zátěž pro zdravotnický systém než obvykle. Vědom si je toho pochopitelně i starosta Baltimoru Jack Young, který apeloval na to, aby přestřelky utichly. „Budou nám chybět lůžka, zemřít mohou i vaše matky či babičky,“ uvedl v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Starosta Baltimoru Jack Young

Článek

Baltimore vyhlásil stav nouze poté, co byl ve městě potvrzen pátý případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Ještě v úterý večer ve čtvrti Madison Park došlo k přestřelce, po které muselo být sedm jejích účastníku hospitalizováno. Jejich stav je vážný, ale stabilizovaný.

„Nemůžeme zacpat naše nemocnice lidmi, kteří byli takto nesmyslně postřeleni, protože ty postele budeme potřebovat pro lidi nakažené koronavirem. A to může být vaše matka, babička nebo kdokoliv jiný z vašich příbuzných. Tak to berte v úvahu,“ uvedl starosta.

USA pošlou lidem peníze v rámci boje proti nemoci Covid-19

Koronavirus

Policejní náčelník následně dodal, že policie od pátku zaznamenala nárůst zločinnosti, který vyvrcholil právě úterní přestřelkou. Z místa činu odjelo stříbrné vozidlo, jehož řidič následně postřelil policistu, který se ho pokusil zadržet. „Pro ty, co chtějí pokračovat ve střílení a zabíjení lidí tohoto města: Tohle tolerovat nebudeme. Jdeme po vás a dostaneme vás,“ rozohnil se starosta.

Město Baltimore je svou vysokou mírou kriminality neslavně známé. Jen za loňský rok bylo ve městě, které čítá přes 600 tisíc obyvatel, spácháno 348 vražd.

Pro srovnání v Praze, která má více než dvojnásobek obyvatel, kriminalisté řešili 22 vražd a pokusů o vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám