Hlavní obsah

Překvapivé vyvrcholení soutěže - vyhrál policista s IQ 148

BUDAPEŠŤ

Všem vtipálkům, kteří si dělají šašky z policistů a svalovců, pořádně zavařil policejní důstojník Károly Juhász. Nedávno totiž vyhrál soutěž testující IQ národa, kterou vysílá televizní stanice RTL Klub. Sedmatřicetiletý policista správně odpověděl na 68 ze 70 otázek a nechal tak za sebou řadu chytrých mozků z celého Maďarska.

Foto: Pavel Jaňurek

Houpačka umístěná pod Fryštátským zámkem

Článek

A jako kdyby to nestačilo, druhé místo v soutěži družstev s průměrným IQ 134 obsadili rovněž policisté, mezi nimiž bylo několik Juhászových kolegů z města Székesfehérvár. "Přišel jsem, abych vyhrál. Možná to zní trochu sebevědomě, ale absolvoval jsem několik testů a pokaždé jsem dosáhl kolem 140 bodů, takže jsem věřil, že to bude postačovat na některou z vyšších příček," svěřil se Juhász novinářům.

Policistovo IQ je 1,5x vyšší než IQ průměrného Maďara

Hodnota IQ Károlye Juhásze dosáhla 148 bodů, což zjednodušeně řečeno znamená, že jeho IQ je zhruba 1,5 krát vyšší, než IQ průměrného Maďara. Nejinteligentnější policista země žije spolu se svou manželkou a dcerou ve městě Székesfehérvár, kde pracuje jako vyšetřovatel. Mluví perfektně německy a na test v televizi se údajně připravoval pouze několik dnů řešením různých testů.

Kromě řešení rébusů se však tento "superpolicista" věnuje také posilování svalů v malé tělocvičně, kterou si postavil ve sklepě rodinného domku. A tak si teď vtipálci, kteří tvrdí, že svalovci a policisté jsou tupci bez štipky inteligence, budou muset dát větší pozor. Už nikdy si totiž nemohou být jisti, zda policista nebo svalovec, ze kterého si tropí žerty, není daleko inteligentnější než oni.

Reklama

Výběr článků

Načítám