Hlavní obsah

Před jízdou pil, tak si nastříkal deodorant do úst

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plechovka piva mezi nohami, devět prázdných na podlaze, kličkování z pruhu do pruhu a jeden deodorant jako maskování. To je v kostce příběh z americké Jižní Karolíny, kde policie zastavila 49letého Efrena Mencia-Ramireze. Když policisté spatřili chování opilého řidiče, nestačili se divit, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Způsob jízdy řidiče se policejní hlídce zdál velmi podezřelý, a tak neváhali provést silniční kontrolu. Ukázalo se, že za volantem sedí muž, který má otevřenou plechovku piva mezi nohama a dalších devět prázdných se povalovalo na zemi.

Mencia-Ramirez si i po deseti pivech uvědomil, že by mohl mít problém a snažil se celou situaci vyřešit. Alkoholový odér se pokusil přebít deodorantem ve spreji, který si neváhal aplikovat přímo do úst.

Vzhledem k tomu, že deodorant sám o sobě alkohol obsahuje, naivní pokus neměl šanci na úspěch. Policisté se nenechali obalamutit, muže odvezli na služebnu, kde se skutečně ukázalo, že ani deodorant promile nesnížil.

Bez řidičáku a pojištění

Aby řidič dokonale dovršil svoji nezodpovědnost, ukázalo se, že nemá platný řidičský průkaz ani doklady o pojištění. Policisté muže obvinili z řízení pod vlivem návykové látky a dalších přestupků.

Podle serveru Independent na silnicích ve Spojených státech v roce 2017 zahynulo 10 874 lidí v důsledku alkoholu za volantem. Podle statistiky nehodovosti Policie ČR na českých silnicích v roce 2017 návykové látky způsobily smrt na silnici u 52 osob, dalších 215 bylo těžce zraněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám