Hlavní obsah

Poslední slova před hloupou smrtí: Hádám, že tohle už znovu dělat nebudu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkoušet pohladit aligátora není dobrý nápad. Přiznat to stihla i 58letá Američanka, která se ke zvířeti vydala minulý pátek na ostrově Kiawah v Jižní Karolíně. Byla to její poslední slova.

Foto: Profimedia.cz

Žena svým neuváženým chováním připravila o život i aligátora.

Článek

Osmapadesátiletá Cynthia Covertová dorazila do oplocené oblasti nedaleko města Charleston, aby udělala majitelce - některá média ji označovala za její přítelkyni - manikúru.

Na návštěvě se uvolnila a dopřála si i sklenku vína, a když dokončila svou práci, začala si fotit místního aligátora a přibližovat se k němu. Utopila se poté, co ji zvíře vtáhlo do jezírka.

„Žena, na kterou zaútočil aligátor, se snažila zvířete dotýkat. To ji však chytilo a vtáhlo pod vodní hladinu,” uvedla v úterý k incidentu místní policie.

Hasiči a policisté, kteří dorazili na místo, aligátora zastřelili a tělo ženy vytáhli z vody. Bylo však už pozdě na to jí pomoci.

Varovali ji

Ke zvířeti se Covertová přiblížila i přes varování ženy, za níž přijela. Ta ji upozornila, ať jde od aligátora radši dál, protože viděla, jak rychle dokázal nedávno zlikvidovat srnu. Covertová opáčila, že přece nevypadá jako srnka, a aligátora se dotkla. Následně zvíře zaútočilo a začalo ji stahovat do vody.

Chvíli to ještě vypadalo nadějně. Manžel majitelky a soused přinesli lano, kterého se žena chytila. „Tipuju, že tohle už znovu dělat nebudu,” stihla ještě říct, následně ji ale aligátor stáhl pod hladinu znovu a živá už se nevynořila.

Policisté a hasiči se po tělu Covertové dívali asi deset minut, když se objevilo na hladině. Zvíře pak čekala kulka do hlavy z devítimilimetrové pistole, aby bylo možné dostat tělo ženy z vody. Jedna její noha nesla stopy vážných poranění, ale pitva určila, že příčinou smrti bylo utopení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám