Hlavní obsah

Poslanec Karas připravil návod pro homosexuály

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výraznou osobností ve Sněmovně je nepochybně lidovecký poslanec Jiří Karas, který se v poslední době zapsal do povědomí veřejnosti odmítáním potratů a registrovaného partnerství pro homosexuály. Ačkoliv si za to vysloužil většinou odsouzení, svých názorů se nevzdává.

Foto: archiv Daniela Šichana

Egypt

Článek

"Vím, že pobuřuji tím, že odmítám registrované partnerství homosexuálů. To ovšem neznamená, že bych je nevnímal a nepřemýšlel o tom, jak by mohli spokojeně žít. Oni tvrdí, že chtějí mít například oficiální přístup k informacím o nemoci partnera nebo možnost po sobě dědit."

"Abych jim pomohl, připravil jsem manuál, lidově řečeno kuchařku, která jim poradí, jak postupovat, aby všechno to, co chtějí v rámci registrovaného partnerství, si mohli zajistit podle stávajících právních norem. Myslím si, že homosexuálové mohou spokojeně žít, aniž bychom vytvářeli novou právní normu," vysvětlil poslanec.  

Legalizaci prostituce odmítá

Jiří Karas se také angažuje při přípravě semináře o prostituci, který se bude konat příští týden ve Sněmovně. Patronát převzala americká ambasáda a zúčastní se ho odborníci z celého světa.

Hlavním diskusním tématem bude legalizace prostituce. "Já jsem proti. Spíše bych ji toleroval. Je to názor našich švédských kolegů i prezidenta Klause. Stát by neměl kupčit se ženami a měl by podle platných zákonů postihovat pasáky za vydírání. Legalizace prostituce by nikam nevedla," podotýká Karas.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám