Hlavní obsah

Poslanec Karas žaluje nakladatelství za urážky Ježíše Krista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podnět k zahájení trestního řízení proti nakladatelství Fragment podal předminulý týden lidovecký poslanec Jiří Karas. Podnět směřuje proti vydání publikace Gerharda Haderera Život Ježíše, která podle poslance hrubým způsobem uráží Ježíše Krista, symbol křesťanské víry.

Foto: Milan Haluška
Článek

Vyplývá to z informací, jež ČTK poskytly zdroje blízké ministerstvu spravedlnosti. "Nevím, odkud tato informace pronikla, ale její pravdivost potvrzuji," reagoval na to Karas. Podrobnosti nechtěl uvést, jen poznamenal, že "tato skandální publikace" neuráží jen křesťany, ale nepřímo i všechny občany. "Hanobí totiž hodnoty, jako je pravda, láska a spravedlnost, které jsou společné všem," uzavřel poslanec. Karas podal podnět státnímu zastupitelství v Praze 10 ve věci hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení.

Majitele nakladatelství Fragment poslancův krok překvapil. Zatím ho nechtěli podrobně komentovat. Nemyslí si však, že by kniha někoho urážela. "My jsme tu publikaci vydali, protože jsme na ni koupili licenci od zahraničního vydavatele, který ji vydal v Rakousku i v Německu, zejména v Rakousku, a ta kniha tam byla prodaná v mnoha desítkách tisíc kusů," řekl jeden z majitelů Fragmentu Jan Eisler.

Reklama

Výběr článků

Načítám