Hlavní obsah

Pořadatelé Oscarů: Časový posun kvůli ňadru je cenzura

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Pořadatelé Oscarů nesouhlasí s rozhodnutím americké televizní společnosti ABC, která hodlá vysílat slavnostní předávání prestižních filmových cen s několikavteřinovým posunem. Za cenzuru může nedávný skandál s odhaleným ňadrem zpěvačky Janet Jacksonové.

Foto: Karel Novotný
Článek

Televize ABC by měla letos Oscary přenášet se zpožděním pěti vteřin. Jen tak může zabránit případným obscénnostem a neslušným výrazům v přímém přenosu.  

Organizátoři předávání cen však postup považují za cenzuru, která navíc vznikla kvůli několikavteřinovému pohledu na jediné ňadro.

Organizátoři se bouří

"To je první krok k cenzuře televizního vysílání. Dostali bychom se tak na velice tenký led, který by se mohl brzy prolomit," uvedl prezident Akademie Frank Pierson, který rozhodnutí ABC nevysílat přenos šestasedmdesátého ročníku předávání Oscarů živě, ostře odmítá.

"Za jedno hloupé prso, jichž na přehlídkových molech vidíme desítky, nyní budou desítky miliónů televizních diváků po celém světě ochuzeni o exkluzivitu přímého přenosu. Je to směšné, ale je to bohužel tak," míní producent Oscarů Joe Roth, který už o plánovaném posunu nominované hvězdy informoval.

"Pokud bude něco nakonec skutečně vystřiženo, půjde jen o nahotu, sprostá slova a nadávky. Například protiválečné proslovy jsou samozřejmě povoleny," vysvětlil Joe Roth.

Reklama

Související témata:

Související články

Jacksonová: Odhalení ňadra bylo naplánované

Zpěvačka Janet Jacksonová, která při nedělním vystoupení na finálovém utkání zámořské ligy amerického fotbalu (NFL) v Houstonu nedopatřením odhalila své pravé...

Výběr článků

Načítám