Hlavní obsah

Popularita prince Charlese je stále menší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Popularita prince Charlese ve Spojeném království klesá. V době, kdy si Britové připomínají dvacet let od smrti princezny Diany, se jen něco přes třetinu obyvatel domnívá, že Charles dělá svou práci dobře. Pouhých 14 procent by chtělo za královnu jeho současnou ženu Camillu, ukázal aktuální průzkum, o němž v pondělí informuje bulvární list The Daily Mail.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Princ Charles

Článek

Ještě před čtyřmi lety si myslely skoro dvě třetiny oslovených, že princ Charles je přínosem pro královskou rodinu, nyní už je to jen 36 procent.

Jen čtrnáct procent oslovených by chtělo, aby se jeho žena Camilla stala královnou, pokud by se Charles stal králem. Třetina si myslí, že by neměla mít žádný titul.

V novém průzkumu agentury YouGov si čtvrtina respondentů myslí, že dědic trůnu má na království negativní vliv, což je velký nárůst od roku 2014. Podle expertky na královskou rodinu Penny Junorové průzkum ukazuje, že veřejnost stále cítí odpor k Charlesovi kvůli rozpadu vztahu s princeznou Dianou.

Favoritem princ William

Podle průzkumu po královně Alžbětě II. a jejímu manželovi princovi Philipovi k dobrému obrazu královské rodiny nejvíce přispívá princ William, myslí si to 78 procent oslovených. Totéž si myslí 77 procent o princovi Harrym, o vévodkyni Kate pak 73 procent. Harry, který se po odchodu z armády dal na charitu, si jako jediný polepšil.

Jejich výsledek ostře kontrastuje s pouze 36procentní podporou vyslovovanou Charlesovi, resp. 18procentní podporou pro Camillu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám