Hlavní obsah

Popelář našel v odpadu milión, odevzal jej

Linec

Celkem 38.000 eur (téměř milion korun) našel v pondělí večer při třídění odpadu v rakouském Linci jeden z tamních popelářů. Svůj nález poctivý pracovník ohlásil policii. Ta se nyní snaží vypátrat, komu by obnos mohl patřit a kdo ho vyhodil do koše. Na svých stránkách to ve středu napsal rakouský server Nachrichten.at.

Článek

Odpadky se v Linci nevyvážejí rovnou na skládku či do spalovny jako kdysi, ale nejdřív se pečlivě třídí. Vybírá se z nich to, co by mělo skončit v kompostu, a to, co je možné spálit. Při tomto třídění zaměstnanec poklad objevil.

"Když pracovník uviděl v odpadu pár bankovek, zastavil linku a odpadky prohledal pořádně," řekl mluvčí linecké policie Erwin Fuchs. Pečlivému popeláři se podařilo vyhrabat 38 000 eur. Některé bankovky ležely mezi odpadky, jiné byly v obálkách.

S hotovostí se našly i nějaké dokumenty. Policie doufá, že právě ty by ji mohly dovést k majiteli peněz. "Uložili jsme částku u soudu. Justice musí podniknout to další," uvedl Fuks. Zatím zůstává otevřené, jestli poctivý nálezce dostane odměnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám