Hlavní obsah

Policejní pes dostal padáka, byl příliš přátelský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kariéra australského policejního psa jménem Gavel skončila vlastně ještě dřív, než vůbec začala. Během výcviku se totiž ukázalo, že je až příliš přátelský k lidem, a tak musel u policie skončit. Bez potíží však našel nové „zaměstnání“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejního psa v Austrálii propustili z výcviku, byl moc přátelskýVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Gavel má výborný rodokmen. Pokud potvrdí svůj původ, bude za 16 měsíců stopovat a chytat zločince jakožto plnohodnotný člen psího sboru,“ psala loni v prohlášení policie státu Queensland, když Gavela představovala u příležitosti začátku psího výcviku.

Představy policejních psovodů ale Gavel nenaplnil. Ukázalo se totiž, že jeho povaha není vhodná pro práci policejního psa. Cizí lidi totiž místo ostražitosti s radostí vítal, a tak byl letos v únoru jeho výcvik ukončen, uvedl web stanice BBC.

Přátelský německý ovčák ale nebyl dlouho bez práce. Od svých šesti týdnu totiž pobýval v rezidenci guvernéra státu Queensland Paula de Jerseyho, který si ho oblíbil a po vyhazovu od policie ho u sebe zaměstnal.

A Gavel si polepšil, náplň jeho nové práce totiž mnohem více sedí jeho povaze. Jeho úkolem je totiž vítat návštěvníky guvernérovy rezidence a účastnit se oficiálních ceremonií. Ze snímků a videí je patrné, že Gavel svou práci dělá s radostí, a s tímto přístupem očividně panuje spokojenost i u jeho zaměstnavatele.

„Přinesl nepopsatelnou radost do života guvernéra, jeho manželky, personálu guvernérova domu a tisícům obyvatel Queenslandu, kteří rezidenci navštívili,“ zhodnotila Gavelovo působení kancelář guvernéra v prohlášení pro média. „Doufáme, že s námi bude hodně dlouho,“ dodal guvernér de Jersey pro web 7 News.

Reklama

Výběr článků

Načítám