Hlavní obsah

Pokousal dotěrného racka, teď má pořádný malér

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi bizarní příběh se odehrál koncem minulého týdne v anglickém Plymouthu. Před provozovnou rychlého občerstvení pokousal šestadvacetiletý muž racka, který se měl snažit ukradnout mu právě zakoupený oběd. Zatímco racek utrpěl zranění, muž skončil na policejní služebně.

Foto: Profimedia.cz

Racek utrpěl zranění. Ilustrační foto.

Článek

Nejmenovanému muži by obrana jeho oběda dost možná prošla, kdyby shodou okolností na zahrádce restaurace zrovna neobědvala dvojice policistů, kteří se tak stali bezprostředními svědky události. Když muži zákona spatřili, jak se výtečník zakousl do dotěrného ptáka a následně jím praštil o zem, neváhali a muže zadrželi.

Dotyčný se následně přiznal, že je pod vlivem drog, a byl převezen do nemocnice k vyšetření. Policie nyní jeho čin vyšetřuje, racci jsou totiž zákonem chránění. „Pták byl viditelně zraněný, ale podařilo se mu nakonec uletět dříve, než jsme stačili zjistit jeho zdravotní stav,“ uvedl policejní mluvčí.

Honila hluchého psa, zasedl ji velbloud. Žena v USA si pomohla kousnutím do varlat

Koktejl

„Zadrželi jsme muže, který v centru města napadl a zranil racka. Můžete je milovat nebo nesnášet, ale jsou zkrátka chráněni zákonem,“ potvrdilo později policejní oddělení na Twitteru.

Anglické město s bohatou námořní historií s racky bojuje dlouhodobě. Nebojácní ptáci někdy zaútočí na lidi, jindy zase mají zájem hlavně o jejich jídlo. Hlášen byl dokonce i „únos“ drobné čivavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám