Hlavní obsah

Poklidnou policejní službu narušila ohnivá koule

Novinky, vps

Středeční služba policejní hlídky ve městě Madison ve Wisconsinu vypadala jako rutinní záležitost. Policista kolem půlnoci seděl v autě stojícím na parkovišti v centru a čas v poklidu ubíhal. Nudná noc se ale nakonec nekonala, policistu vyrušila pro něj neobvyklá událost – padající ohnivá koule, která se objevila na noční obloze.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní kamera zachytila meteorVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Zlí jazykové by mohli tvrdit, že policista si dopřával chvilku pro sebe a určitě se ládoval koblihami. Ať už to bylo jakkoliv, jednu věc udělal správně. Auto totiž zaparkoval tak, že padající meteor zachytila jeho palubní kamera.

Podle policejní zprávy madisonské policie si jevu všiml i další příslušník sboru, který zrovna jel po jedné z ulic města.

„Objekt se pohyboval extrémně rychle a bez pochyb by narazil do země,“ citovala zpráva prvního policistu. Dojel proto k místní televizní věži, kam podle něj objekt mohl nejpravděpodobněji dopadnout. Na místě ale nic nenašel.

Federální úřad pro letectví nic neobvyklého v oblasti nezaznamenal, policista tak nakonec došel k závěru, že se pravděpodobně jednalo o meteor, a přistoupil i na domněnku, že objekt mohl dopadnout na zem mnohem dál od Madisonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Meteor změnil noc v jasný den

Tisíce obyvatel argentinského města Santiago del Estero sledovaly v časných hodinách nedělního rána výjimečný záblesk, který způsobil meteor vstupující do...

Výběr článků

Načítám