Hlavní obsah

Meteor změnil noc v jasný den

– Santiago del Estero
Novinky, Jakub Kynčl

Tisíce obyvatel argentinského města Santiago del Estero sledovaly v časných hodinách nedělního rána výjimečný záblesk, který způsobil meteor vstupující do atmosféry. Přibližně ve 3.20 ráno místního času se temná noc na okamžik proměnila v zářivě jasný den.

BEZ KOMENTÁŘE: Argentinský meteor změnil noc v jasný denVideo: Reuters/Diario Panamora

 
Článek

Argentinské úřady mají za to, že fascinující záblesk na obloze způsobil rozpadající se meteor, který vstoupil do atmosféry. Někteří svědci pak pro místní média uvedli, že krátce po spatření meteoru ucítili slabší otřesy půdy.

Policie v oblasti byla krátce po události doslova zahlcena telefonáty od vyděšených obyvatel a zejména rodičů, jejichž děti se v pokročilém stadiu noci stále ještě nacházely v barech a nočních klubech.

Podle organizace American Meteor Society, která se zaobírá studiem meteorů, vstoupí každý den do naší atmosféry tisíce těchto vesmírných objektů. Velké množství však zůstává nespatřeno, protože se tak stává ve dne, nad oceány či neobydlenými oblastmi.

V poslední době zaujal svět zejména meteor, který explodoval nad ruským Uralem. Na zem následně dopadlo velké množství meteoritů, které zranily bezmála 1200 lidí a napáchaly škody v hodnotě asi 650 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám