Hlavní obsah

Pohroma v Downing Street. Premiérský kocour selhal při lovu myší

Novinky, vps

Premiérka Spojeného království Theresa Mayová má dost starostí s brexitem a teď jí v nadsázce zavařil i vládní kocour Larry, který s ní sdílí sídlo v londýnské Downing Street. O Larrym se sice vědělo, že je lenoch, teď ale jeho laxnost ukázaly fotografie zachycující jeho fiasko při lovu myší.

Foto: Profimedia.cz

Vzácný snímek zachycující Larryho při práci.

Článek

Larry v Downing Street sídlí od roku 2011, kdy ho kancelář premiéra „zaměstnala“ ve snaze snížit počet myší vyskytujících se v domě a okolí. Brzy se ale ukázalo, že nějaké chytání hlodavců je kocourovi ukradené a raději si zdřímne. Úřad premiéra na to dokonce vtipně reagoval na oficiálních stránkách a napsal, že se Larry stále věnuje taktickému plánování.

Po odchodu Davida Camerona z funkce Larry v premiérském sídle zůstal, protože se jedná o „kočku státního zaměstnance“. Měl tak příležitost ukázat, že v sobě přece jen má lovecké instinkty. A tento týden k tomu konečně došlo. I když...

Foto: Profimedia.cz

Nejprve to vypadalo, že Larry má situaci pevně ve svých drápech...

Fotografové zachytili Larryho, jak malou myš sice ulovil, ale po chvíli si jí nechal trapně utéct. Tím si jistě nezíská moc respektu u ostatních vládních koček, které žijí nedaleko. Jak Palmerston z ministerstva zahraničí, tak Gladstone z financí totiž podle důvěryhodných zdrojů ve své práci vynikají a chytají jednu myš za druhou. Těžko ale říct, jestli si o tom hoši popovídají. Sice se dobře znají, ale vztahy bývají napjaté – loni se například objevily snímky zachycující rvačku Larryho s Palmerstonem. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

... pak si ale myš nechal trestuhodně utéct.

„Hlavní myšilov Larry se potkal tváří v tvář s maličkou myší. Chvíli si s ní hrál, pak ale unikla,“ citoval The Daily Telegraph politického fotografa Stevea Backa.

Objevily se názory, jestli by náhodou Larry neměl přijít o práci, ale to se nedá moc očekávat. Kocour je ohromně populární, vždyť jen jeho neoficiální twitterový účet má přes 100 tisíc fanoušků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám