Hlavní obsah

Po Downing Street létají chlupy, vládní kocouři jsou ve válce

– Londýn

Londýnskou vládní ulicí Downing Street otřásají rvačky mezi premiérskou kočkou z čísla 10 a kočkou z nedalekého ministerstva zahraničí. Zvlášť tvrdě se do sebe Larry a Palmerston pustili v pondělí, což na Twitteru zdokumentoval fotograf Steve Back, jenž se normálně věnuje politickému dění.

Foto: Profimedia.cz

Larry (vlevo) a Palmerston těsně před bitkou

Článek

Podle Backa se tito kocouři perou už „týdny a týdny“. „Dnes (v pondělí) jsem pokrýval běžné politické události, když tu se z budovy ministerstva zahraničí vynořil Palmerston,“ řekl fotograf deníku The Daily Telegraph.

Nejprve to prý vypadalo, že se nic nebude dít, ale pak se do sebe šelmy pustily. Nováček Palmerston vyšel ze rvačky se zraněným uchem a veterán Larry, který sídlí v čísle deset od roku 2011, přišel o obojek. Back soudí, že nestane-li se nic, skončí bitvy smrtí některého ze zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Larry přišel při rvačce o obojek

Situace došla tak daleko, že svou pomoc nabídl britské vládě renomovaný spolek na ochranu zvířat Battersea Dogs and Cats Home. Létání chlupů na Downing Street se věnují nejen britská média, ale i světové agentury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám