Hlavní obsah

Po silnici plavali lososi

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shelton

Lososi jsou známí tím, že migrují proti proudu řek kvůli rozmnožování. Američan Terrence Allison ale zdokumentoval jejich mnohem působivější umění – plavání přes silnici, napsala agentura UPI. Ve městě Shelton se totiž vlivem povodní rozlila řeka z břehů, a tak ryby vyrazily na průzkum i mimo své běžné teritorium.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auta se na silnici musela vyhýbat lososůmVideo: AP

 
Článek

Kvůli silným dešťům, které se před nedávnem prohnaly státem Washington, se ze svých břehů vylila řeka Skokomish. Voda zalila nejen přilehlá pole a louky, ale i cesty v okolí.

Řidiči museli jezdit opatrně. Kvůli vodě, ale i proto, že se na silnici museli vyhýbat neobvyklým překážkám – rybám. Ty se v pár centimetrech vody snažily co nejrychleji dostat zpět do svého přirozeného prostředí.

Jedním z projíždějících byl i Allison. Když viděl, že někteří lososi uvízli u krajnice, vystoupil ze svého vozu a vydal se je vyprošťovat. Kuriózní putování ryb po asfaltce pak také natočil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám