Hlavní obsah

Pilot pašoval kokain za stovky milionů. Shodil ho na špatný dům

Značné překvapení čekalo na obyvatele jednoho z domů sardinského městečka Baratili San Pietro. Na střechu jim totiž z nebe spadl tajemný černý kufřík, v němž policie objevila kokain za devět milionů eur (229 milionů korun). Z letadla ho vypustil pilot, který měl kontraband původně doručit do rukou pašeráků. Neměl však úplně přesnou mušku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Majitelé domu slyšeli ohromnou ránu, jak jim kufr s 8,5 kilogramu kokainu dopadl na střechu a stačil cestou rozbít i solární panel. Ihned proto zavolali policii. „Na Sardinii prší kokain,“ psal v březnu, kdy k události došlo, italský tisk. Incident přirovnával k praktikám, které pašeráci drog využívají v Jižní Americe.

Po čtyřměsíčním pátrání se policii podařilo vypátrat pilota, který letadlo řídil a zásilku kokainu na střechu omylem shodil. Vyšetřování ukázalo, že letoun odstartoval z malého letiště v Římě, proletěl sardinskou provincií Nuoro a poté zamířil k Baratili San Pietro, kde na zhruba 20 minut zmizel z radarů, píše server Guardian.

Policisté vysvětlili, že letadlo letělo v nízké letové hladině, proto zmizelo z radarů. „Analýza GPS z paluby letadla potvrdila, že během těch 20 minut se stroj několikrát otočil v oblasti, kde byl objeven kufřík,“ uvedla policie.

Pátrají po pašerácích

Strážcům zákona se i díky svědkům povedlo identifikovat pilota, kterým je 28letý Francesco Rizzo z Říma. Muž, jenž se živil jako pilot pro maďarskou společnost, byl v úterý zatčen. Policie nicméně stále pátrá po pašerácích, kterým byla zásilka původně určena.

Jde o oficiálně první takový incident, který se na Sardinii udál. Policisté však mají za to, že k podobným případům došlo už dříve, jen se je podařilo lépe zakrýt.

Dealeři nabízejí britským pozérům eko-friendly kokain. Jde na dračku

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám