Hlavní obsah

Pilně pracuje, napsala o Trumpovi Ivanka. A prezident podepisoval prázdný papír

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Zatímco se americký prezident Trump potýká v nemocnici s koronavirem, Bílý Dům přispěchal s ujištěním, že hospitalizovaný prezident stále pilně pracuje. Na sociálních sítích se objevily fotografie dokumentující jeho pracovní nasazení, lidé však s pobavením zjistili, že prezident pouze podepisuje bílý papír.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie, která má zachycovat amerického prezidenta pracujícího z nemocnice. Trump však pouze podepisoval bílý papír.

Článek

Podle prohlášení Bílého domu, Trump za svůj pobyt v nemocnici podepsal 10 dokumentů a vydal dvě prohlášení. „Nic ho nemůže zastavit od práce pro americký lid. Neoblomný!“ napsala pyšně jeho dcera Ivanka Trumpová na Twitteru. Přidala rovněž fotku svého pilně pracujícího otce.

Právě fotografie se však záhy obrátila proti Trumpovi. Fotka, která totiž měla být dokumentární, byla spíše ilustrační. Jak si mnozí povšimli na sociálních sítích, Trump podepisuje pouze prázdný papír.

Kromě toho byla zveřejněna ještě druhá fotografie úřadujícího prezidenta. Podle oficiálních informací mělo jít o fotografie pocházejících z různých dnů, podle metadat však časy jejich pořízení od sebe dělí jen několik minut. Jedna byla pořízena v sobotu 17:25 místního času, druhá o deset minut později.

Prezidentské fotografie se teď po sociálních sítích šíří s hastagem #staged (naaranžováno). Kromě toho, že se vysmívají bílému papíru, někteří uživatelé rovněž upozorňují, že navzdory infekci neměl prezident roušku. „Doufám, že se kvůli jeho ješitnosti nenakazil fotograf,“ rýpla si britská historička Alex von Tunzelmannová.

Kampaň nade vše. Nakažený Trump se před nemocnicí projel v autě

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám