Hlavní obsah

Pět let chlapce léčili s astmatem. Ve skutečnosti měl v krku uvázlou hračku

Nyní osmiletý Marley Enjakovic z australského Adelaide měl od tří let potíže s kašlem, které se postupem času zhoršovaly. Doktoři se nejprve domnívali, že jde o astma či alergie. Po sérii chybných diagnóz a postupném zhoršování chlapcova stavu lékaři zjistili, že mu v krku uvázla drobná plastová hračka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo, když Marleymu byly zhruba tři roky. Občas zakašlal, ale nebylo to nic hrozného. Jeho stav se ale začal každým měsícem horšit. Jak uvedl deník Daily Mail, který o případu informoval, chlapec začal kašlat při jídle nebo při jakékoliv větší aktivitě.

Lékaři rodině sdělili, že jde patrně o astma nebo alergii. Když začal Marley sportovat, hrát basketbal a fotbal, po pár minutách nemohl popadnout dech. Jeho matka Skye nevěřila, že jde o astma, protože se její syn občas rozkašlal i po jídle nebo když se potřeboval napít.

V prosinci loňského roku se Marleyho stav zhoršil natolik, že už nemohl téměř dýchat. Chlapec byl převezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče. Teprve tam lékaři zjistili, že Marleymu v krku uvázla miniaturní část plastové hračky – okvětní lístky plastové kytičky.

Dítě vdechlo část hračky, pohotový policista s chvatem neváhal ani vteřinu

Koktejl

„Byla jsem úplně v šoku. Ale upřímně, ulevilo se mi, protože po všech těch letech jsme konečně měli odpověď. Bála jsem se, že jde o nějakou vrozenou vadu, takže tohle vlastně byla úleva,“ uvedla Skye.

Marley podstoupil v prosinci operaci, při které mu lékaři hračku vyndali. V úterý 16. srpna pak v dětské melbournské nemocnici podstoupil zákrok na opravu dýchacích cest.

Reklama

Výběr článků

Načítám