Hlavní obsah

Dítě vdechlo část hračky, pohotový policista s chvatem neváhal ani vteřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nepříjemné situace se dostal malý chlapec v čínském městě Čung-šan, když omylem spolkl část malé hračky a začal se dusit. Jen díky pohotové reakci policisty, kterou zachytila bezpečnostní kamera, nedošlo k tragédii.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista zachránil Heimlichovým manévrem chlapce, který se dusil hračkouVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Policista, který právě lidem vysvětloval, jak se ve firmě na přepravu balíků nestát obětí podvodu, si všiml chlapce, jenž se nemohl nadechnout.

Ženy, které měly nad chlapcem dohled, si v chaotické situaci příliš nevěděly rady, a tak muž zákona použil tzv. Heimlichův chvat.

Po několika vteřinách se skutečně podařilo z chlapce dostat malou část hračky a dítě znovu mohlo dýchat. Celou situaci navíc zachytily bezpečnostní kamery.

Tříletou holčičku v Číně napadla divoká opice a vláčela ji po ulici

Koktejl

Heimlichův chvat je účinná technika první pomoci, která slouží k uvolnění dýchacích cest, jež jsou ucpány cizím předmětem.

Chvat by měl být proveden až poté, co byl dusící se člověk 3- až 5krát udeřen do zad mezi lopatky a nepomohlo mu to. Chvat by se neměl provádět u těhotných žen a velmi malých dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám