Hlavní obsah

Pes v silné bouřce odletěl i s boudou, našel se 30 kilometrů od domova

Novinky, Dagmar Plecháčová
Budapešť

Šťastného shledání se dočkala majitelka psa, který se ztratil v Maďarsku během extrémně silné bouřky. Prudký vítr zvíře odnesl i s jeho boudou. Po několika dnech se však pes díky náhodnému nálezci, který zavolal na Červený kříž, našel. Stalo se tak ale 30 kilometrů od jeho domova. Majitelka se ho rozhodla přejmenovat a dát mu výstižnější jméno Lucky (Šťastlivec), informoval deník The Star.

Foto: Profimedia.cz

Psa i s boudou údajně odnesl silný vítr. Ilustrační foto

Článek

Majitelka psa Agnes Tamasová bouřku popsala jako nejhorší, jakou kdy zažila. Dokonce i ostatní obyvatelé vesnice Gestered tak vydatný déšť, blesky a vítr nepamatují. Vítr měl údajně takovou sílu, že odnesl střechy a dokonce i jejího psa připoutaného k boudě řetězem.

„Viděla jsem, jak vítr odnáší střechy z okolních domů jednu po druhé. Běžela jsem na zahradu a snažila se dostat do sklepa. Nemohla jsem tomu uvěřit, když jsem zahlédla, jak se vznesla bouda i s Luckym krčícím se uvnitř. Byla to jako scéna z Čaroděje ze země Oz,“ uvedla Tamasová.

Lucky se našel bez boudy i bez řetězu

Po pár dnech, co se v místním rozhlase objevila zpráva o pohřešovaném psu, reagoval na výzvu Kalman Csutor z více než třicet kilometrů vzdálené vesnice a zavolal na pomoc Červený kříž. Lucky se však našel bez boudy i řetězu.

„Vypadal dost otřeseně. Nemám ponětí, co se stalo s jeho boudou ani jestli ho vítr nesl celou cestu, ale když jsem ho našel, byl přes třicet kilometrů vzdálen od svého domova,“ dodal Csutor.

Reklama

Výběr článků

Načítám