Hlavní obsah

Pes napadl batole ve výtahu. Děsivé chvíle zachytila kamera

Novinky, nčs

Znepokojivé záběry natočila bezpečnostní kamera minulý týden v jednom z výtahů v brazilském městě Belém. Osmnáctiměsíční dítě tam napadl pes a jen díky pohotovému zásahu chůvy a majitele psa nedošlo k tragédii.

Foto: Profimedia.cz

Americký buldok.

Článek

K incidentu došlo v bytovém domě minulý čtvrtek. Pravděpodobně americký buldok, jenž byl bez náhubku i vodítka, vběhl v mezizastávce do výtahu a zaútočil tam na rok a půl staré dítě, které bylo v péči chůvy. Dvojice jela z horního patra dolů a chystala se na dětské hřiště, informoval britský Daily Mail.

Ze záběrů je patrné, že majitel psa rychle přiběhl, a zatímco vyděšené dítě jednou rukou zvedl nad hlavu, druhou rukou se snažil odtrhnout a uklidnit svého psa. Mezitím se dveře zavřely a výtah se rozjel směrem dolů. Jakmile se znovu otevřely, vyběhla chůva i s brečícím dítětem ven.

Pes sežral kámen, zachránil si tak život

Koktejl

Útok naštěstí nebyl fatální a dítě díky rychlému zásahu chůvy a majitele psa vyvázlo zřejmě jen s lehčími zraněními, zejména s kousnutím na noze a poškrábáním. O přesném rozsahu zranění rodina dítěte, která musela vyhledat i psychologickou pomoc, nechtěla hovořit.

Rodiče dítěte už podali oznámení na policii a majiteli psa hrozí trestní stíhání. Buldoci jsou v Brazílii považováni za jedno ze 17 plemen, které je potenciálně nebezpečné pro člověka. Jejich majitelé jsou tak ze zákona povinni vybavit svoje psy náhubkem a na veřejných místech je mít na vodítku.

Reklama

Výběr článků

Načítám