Hlavní obsah

Pes na večírku vypil alkohol i se sklenicí, následovala tříhodinová operace

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Psi často snědí či vypijí všechno, na co přijdou. To se potvrdilo i u německého ohaře Billyho, který zřejmě chtěl držet krok s lidmi na večírku a ochutnal jednoho „panáka“. Samotný alkohol by pes možná ještě ustál, ale skleničku, kterou spolkl, už ne.

Foto: Profimedia.cz

I psi občas mají chuť vyzkoušet alkohol, důležité je však nespolknout sklenici. Ilustrační foto

Článek

Problémy začaly však až po pár dnech, a jelikož si Billy přihnul potají, nikdo neměl tušení, co s ním je. Až rentgen u veterináře ukázal, že se v jeho žaludku nachází sklenice, kterou mu lékař během tříhodinové operace z těla vyjmul, uvedlo britské Metro.

Majitelka zvídavého psa byla v době, kdy se v domě v Austrálii konala party, na dovolené. Večírek uspořádalo několik jejích spolubydlících, kteří se o Billyho měli postarat. Pes volně pobíhal po domě a oni si nevšimli, že jim jedna sklenka chybí.

Rentgen ukázal sklenici v žaludku

Billy však po pár dnech začal zvracet krev a spolubydlící majitele si uvědomili, že je něco v nepořádku. Vzali proto psa urychleně k veterináři, který díky ultrazvuku objevil v jeho břiše sklenici a ohař se musel podrobit chirurgickému zákroku.

Podle majitelky si Billy určitě říkal: „Všichni se tady tak skvěle baví, chci si to užít taky. Zkusím, co pijí.“ Žena, jejíž jméno není uvedeno, událost vzala s humorem.

„Nejsem si jistá, jestli je Jagermeister drink podle jeho gusta potom, co se stalo. Jedno je ale jisté, už nikdy nebude pozvaný na jakoukoli party. Rentgenový snímek se sklenicí v jeho břiše dáme do rámečku a pověsíme na zeď tak, aby na něj viděl. Doufám, že mu to bude jeho alkoholovou zkušenost připomínat,“ dodala s nadsázkou majitelka ohaře.

Reklama

Výběr článků

Načítám