Hlavní obsah

Pes běžně skáče tandemové seskoky, má jich už 64

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Těžko říci, zda by si každý pes přál takového páníčka, jakým je americký milovník adrenalinu Will DaSilva. Ten totiž bere na seskoky padákem i svého psa, kterému je nyní už deset let. Dohromady už za sebou mají úctyhodných 64 tandemových seskoků.

Článek

Pokud jde o parašutismus, je mops Otis pravděpodobně nejzkušenějším psem na světě a pravým veteránem. Čerstvě má za sebou již 64 seskoků a podle jeho majitele vypadá každý skoro stejně. Když letadlo stoupá do výšky, sedí svému páníčkovi poklidně v klíně a čeká, co zase přijde.

DaSilva svého psa vždy umístí do speciálního oblečku a připne si ho na své tělo. Po výskoku z letadla se pak prý zcela uvolní a roztáhne packy, jako kdyby chtěl zkusit létat.

Pes podle svého majitele už vyrůstal v parašutistickém kempu, kde se neustále motal okolo instruktorů, kteří se o něj začali starat a nakonec ho i brát do vzduchu. Začínal prý jen na kraťoučkém pětivteřinovém seskoku z výšky jednoho kilometru, aby instruktoři zjistili, zda se mu tento zážitek vůbec líbí.

"První seskok byl úžasný. Nebylo to o tom, zda se mu to líbí - on to přímo zbožňoval. Po dopadu na zem byl celý šťastný. Teď už si volný pád užívá a krátce před skokem z letadla je už celý nervózní. Navíc už sem jezdí i mnoho lidí, aby si skočili společně s instruktorem, který s sebou bere i psa. Stal se tu kultem," dodal DaSilva.

Reklama

Výběr článků

Načítám