Hlavní obsah

Penzistka opakovaně lila do svazků v knihovně kečup

– Boise
Novinky, Dagmar Plecháčová

Útokům neznámého vandala čelila knihovna v americkém Boise ve státě Idaho více než rok. Jaké bylo překvapení pro policisty i zaměstnance knihovny, když se z pachatele vyklubala čtyřiasedmdesátiletá důchodkyně Joy Cassidyová. Ta opakovaně během roku lila do knih či poštovní schránky knihovny kečup, majonézu nebo kukuřičný sirup.

Foto: ČTK

Joy Cassidyová z dosud nevyjasněných důvodů škodila knihovně v americkém Boise.

Článek

Penzistka svým jen těžko pochopitelným chováním způsobila knihovně škodu v řádu desítek tisíc korun. Policisté prošetřovali vandalismus přes rok a útočníka se stále nedařilo chytit.

Poté si vytipovali všechna vozidla, která stála na parkovišti před knihovnou v době, kdy k útokům neznámého pachatele došlo. Policisté identifikovali podezřelé vozidlo, které se na místě vždy v inkriminované chvíli vyskytovalo. To však patřilo postarší dámě, což se jim zpočátku zdálo divné.

Nelegálně držený revolver

Později vyšlo najevo, že žena byla na místě zadržena krátce poté, co vylila sklenici majonézy do poštovní schránky knihovny. Pachatelka byla převezena do vazby. Po detailním prohledání jejího automobilu byl pod sedadlem řidiče nalezen dokonce i revolver.

Cassidyová v současnosti stále pobývá ve vazbě a je obviněna z poškozování majetku a nezákonného držení zbraně. Motivy vedoucí u ženy k vandalismu se zatím nepodařilo objasnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám