Hlavní obsah

Pavouci nalezli úkryt před povodní na zahradě. Záběry nejsou pro arachnofoby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlé povodně, které sužují australský stát Nový Jižní Wales, představují pochopitelně problém nejen pro lidi, ale i pro zvířata. Ta před ničivým živlem utíkají kamkoliv do bezpečí, a tak se majitelé nezatopených domů musí často smířit se záplavou jinou. Může jít třeba o hady, hmyz nebo jako v případě domu v Kinchela Creek – pavouky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po záplavách zaplavili rodinný dům v Austrálii tisíce pavoukůVideo: AP

 
Článek

O to, jak to nyní vypadá u něj na zahradě, se podělil Matt Lovenfosse, a nutno dodat, že záběry nejsou něčím, co by měli sledovat arachnofobové.

Oplocení Lovenfossovy zahrady i zahrádka samotná se už několik dní hemží malými členovci. „U domu se začali objevovat zhruba před třemi dny. Včera se dostali na plot a od té doby jsou tam,“ uvedl Australan s tím, že zdaleka nejde jen o pavouky. Na jeho zahradu se slétla i řada zástupců hmyzu, nejvíc o sobě dávají vědět cvrčci.

V Austrálii kvůli záplavám evakuovali dalších 6000 lidí

Svět

Lovenfosse nechává pavouky i hmyz být. Je mu jasné, že stejně jako všechno živé se i oni chtěli dostat z dosahu povodní. „Budou se držet v suchu, než voda opadne, a pak zamíří zpátky,“ doufá Lovenfosse.

„Všechna tato zvířata tráví své životy nepozorovaně na zemi, kde ale při povodních už být nemůžou,“ vysvětluje profesor Dieter Hochuli z Univerzity v Sydney. Když se pak před vodou dají na útěk, vypadá to, jako by se vynořili odnikud, a je jich obrovské množství.

Východ Austrálie čelí zničujícím povodním, ohroženo je 10 milionů lidí

Svět

Východ Austrálie sužují nejhorší povodně za posledních 60 let. Evakuovány musely být již tisíce lidí. Podle zástupce komisaře pro krizové služby v Novém Jižním Walesu Daniela Austina na některých místech spadlo za jediný den až 400 milimetrů srážek. Někteří obyvatelé podle něj neviděli takové množství srážek celý život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám