Hlavní obsah

Páv přišel o nohu, nyní si zvyká na novou z 3D tiskárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli silným mrazům přišel před časem samec páva v americkém státě Wyoming o levou nohu, nyní má naději, že se mu život opět zlepší. Majiteli zvířete se totiž ozval neznámý muž s tím, že se ptákovi pokusí vyrobit náhradní nohu pomocí 3D tiskárny. Na protézu si páv nyní zvyká, píše deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Majitel páva prozradil, že pták během silných mrazů utrpěl četné omrzliny. „Když jsme přišli k veterináři, řekl nám, že páv o nohu s největší pravděpodobností přijde. A měl pravdu, po čase zkrátka upadla,” svěřil se Daily Mailu.

„Pahýl se mu sice hezky zahojil, ale i tak jsme byli postaveni před velké rozhodnutí. Takový páv se dožívá až 25 let, hlavní otázkou je tedy kvalita života. Ke zvířatům jsme si vybudovali silný vztah. Když pak vidíte manželku a děti brečet, protože zvířeti hrozí utracení, musíte zkrátka udělat to nejlepší, co ho dokáže zachránit,“ řekl.

S nešťastným příběhem páva se majitel svěřil na sociálních sítích. Netrvalo dlouho a ozval se mu neznámý muž s tím, že se ptákovi pokusí vytvořit umělou nohu pomocí 3D tiskárny.

„Je úžasné, že lidé obětují vlastní čas a peníze, aby pomohli pávovi, kterého dost možná nikdy neuvidí,“ prohlásil s nadšením majitel ptáka.

Než bude páv schopen bez větších problémů zase chodit, ještě nějakou dobu potrvá. Na novou nohu si totiž bude muset ještě zvyknout. Už teď je ale velká naděje, že bude jednoho dne moci opět předvést svoji vznešenost v celé kráse.

Reklama

Výběr článků

Načítám