Hlavní obsah

Pašeráci ukryli pervitin do sněhových těžítek

Novinky, akr
Sydney

Nečekaný objev učinila minulé úterý australská hraniční kontrola v Sydney. Kdosi se totiž pokusil z Kanady do Austrálie propašovat pervitin v hodnotě milionu australských dolarů (zhruba 16 milionů korun) ve sněhových těžítkách. Informoval o tom Úřad australské pohraniční kontroly (ABF).

BEZ KOMENTÁŘE: Pašeráci ukryli pervitin do sněhových těžítekVideo: Australian Border Force

 
Článek

Strážci zákona nalezli těžítka omotaná bublinovou fólií uvnitř kartonové krabice, na první pohled se tedy nejednalo o nic neobvyklého. Až rentgen později odhalil, co se uvnitř klasických prázdninových suvenýrů skrývá. Náplň všech 15 sněhových těžítek tvořil tekutý metamfetamin o celkovém objemu 7,5 litru.

„Díky investicím ABF do technologií jsme nyní schopni nahlédnout do každé zásilky a každého balíku,“ okomentovala situaci regionální velitelka ABF v Novém Jižním Walesu Danielle Yannopoulosová.

Podle jejích slov je incident názornou ukázkou toho, že pašeráci drog i přes své inovativní snahy pouze plýtvají svým časem. „Nezáleží, jak chytré vám vaše úkryty připadají, my je najdeme,“ vzkázala pašerákům Yannopoulosová.

ABF zatím neoznámila v souvislosti se sněhovými těžítky žádné zatčení a vyzývá veřejnost k anonymnímu poskytnutí informací o pachateli nebo pachatelích.

Reklama

Výběr článků

Načítám