Hlavní obsah

Australan s pervitinem za tři miliardy naboural do policejního auta

Novinky, akr

Někdy musí policie pašeráky drog hledat i roky, tenhle se jim ale v podstatě přihlásil sám. 28letý Australan Simon Tu v pondělí dopoledne při převážení drog v Sydney nezvládl řízení a narazil do zaparkovaného policejního auta. Asi o hodinu později ho policie zastavila a prohledala mu dodávku, informuje americký server CNN.

BEZ KOMENTÁŘE: Drogový dealer omylem trefil zaparkované policejní autoVideo: New South Wales Police

 
Článek

Takový nález pravděpodobně strážci zákona nečekali. Při prohlídce totiž našli kartonové bedny, které dohromady obsahovaly 273 kilogramů pervitinu. Policie odhadla, že hodnota nálezu se pohybuje okolo 200 milionů australských dolarů (zhruba tři miliardy korun).

Jedno z policejních vozidel bylo silně poškozeno, při incidentu však nebyl nikdo zraněn. V úterý Simona Tu obvinili dle severu Upi.com z dodávání velkého množství drog za komerčním účelem, nedbalého řízení a z odmítnutí poskytnout informace policii.

Foto: New South Wales Police

Policejní auto zdemolované pašerákem drog

„Ten muž měl hodně, hodně špatný den. Narazit do policejního auta s takovým množstvím drog, to je něco opravdu neobvyklého. Jedná se o výjimečnou souhru náhod,“ komentoval situaci podle upi.com šéfinspektor Glyn Baker.

Simon Tu přesto není rekordmanem v množství zabavených drog. Minulý měsíc se totiž australské policii podařilo zkonfiskovat 1,6 tuny drog v hodnotě cca 1,2 miliardy australských dolarů (19,2 miliardy korun) ukrytých v reproduktorech dovezených z Thajska.

Reklama

Výběr článků

Načítám