Hlavní obsah

Pasažér zapomněl v letadle hada, přišlo se na to během dalšího letu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní situaci musela v neděli řešit posádka letu směřujícího z aljašského Aniaku do Anchorage. Na palubě se totiž nacházel černý pasažér v podobě hada, kterého tam zapomněl cestující z předchozího letu. Plaza se ale bez potíží podařilo odchytit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Had překvapil cestující v letadle, zpacifikovala ho letuškaVideo: AP

 
Článek

„Lidi, máme tady v letadle hada, ale nevíme, kde je,“ oznámil podle agentury AP pilot letu směřujícího do největšího aljašského města. Pasažér, který předtím přiletěl do Aniaku, totiž zjistil, že mu jeho mazlíček, který naštěstí nebyl jedovatý, chybí a upozornil na to aerolinky. V tu chvíli už ale bylo letadlo ve vzduchu.

Hada si poté všiml malý chlapec. Plaz ležel zadní v části letadla, částečně zakrytý taškou. Chlapcova matka Anna McConnaughyová později vysvětlila, že na palubě všechno probíhalo v klidu. Lidé nepanikařili, spíš chtěli hada vidět.

Pilot s letuškou probral, jak bude nejlepší zhruba metr a půl dlouhého plaza odchytit. Ta ho poté chytla za břicho a uložila ho do plastového pytle, který po zbytek letu uložila do přihrádky nad hlavami cestujících.

Aerolinky Ravn Alaska, o jejichž spoj se jednalo, byly podle mluvčího Williama Walshe rádi za varování od zapomnětlivého pasažéra. Walsh ale zároveň dodal, že dotyčný hada nenahlásil k přepravě. Společnost navíc umožňuje ze zvířat jen přepravu psů. Zda čeká cestujícího nějaký postih, už mluvčí nesdělil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám