Hlavní obsah

Partě Australanů se zahradní grilovačka v době pandemie pěkně prodražila

Novinky, mšv

O skoro 170 tisíc korun lehčí je parta třinácti Australanů, která se rozhodla uspořádat zahradní grilovaní. V době pandemie jsou totiž podobně velké akce zakázány, a tak museli veselí rozehnat policisté, kteří skupině následně uložili pořádně tučnou pokutu, píše server Standard.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zahradní party se konala ve středu v jihoaustralském městě Port Augusta. Všem třinácti lidem bylo mezi 32 a 57 lety. Policisté museli účastníky čtyřikrát požádat, aby sešlost ukončili, protože je v době pandemie nežádoucí, aby se tolik lidí scházelo. Nakonec partě uložili pokutu ve výši 11 tisíc australských dolarů.

V Austrálii začali do přírody opětovně vypouštět koaly

Cestování

Policie následně vydala varování, že ti, kteří své domovy opustí bez pádného důvodu, budou tvrdě pokutováni. „Obdrželi jsme několik stížností na dům v ulici Main Street v Port Augustě. Strážníci adresu navštívili čtyřikrát a pokaždé zastihli třináct lidí na dvorku nebo v domě. V prvních třech případech policie upozornila na dodržování odstupu a zákaz shromažďování,“ stojí v prohlášení.

Počtvrté už byla policie nemilosrdná a celkem 11 lidem napařila pokutu za to, že se zúčastňují zakázaného shromáždění.

Na důležitost sociálního distancování upozornil i australský premiér Scott Morrison. Na veřejnosti se smí pohybovat maximálně dva lidé současně. „Velikonoční víkend bude klíčový. Zůstaňte doma,“ urguje na Australany ministerský předseda. „Pokud selžeme, absolutně znevážíme vše, čeho jsme dosud dosáhli,“ doplnil.

Australané vyvíjejí testy pro nakažené. Mají určit průběh nemoci

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám