Hlavní obsah

Paroubek oslavil 55. narozeniny ve velkém stylu

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve středu v pražském hotelu Kampa oslavil pětapadesáté narozeniny. Oslavy se kromě jeho přátel a stranických kolegů zúčastnilo také několik sportovců a umělců. Mezi pozvanými nechyběl ani bývalý premiér Stanislav Gross nebo možný kandidát sociálních demokratů na prezidenta Jiří Dienstbier. Podle mluvčí strany Květy Kočové přišlo bývalému premiérovi pogratulovat asi 200 hostů.

Článek

Paroubek, kterého doprovázela jeho nová partnerka Petra Kováčová, uvedl, že se i přes svůj věk necítí jako "velebný kmet". Z dárků však měl radost. "Ještě větší budu mít radost, až je rozbalím, protože se dozvím, co tam je," sdělil.

Mezi dary pro Paroubka byly lahve vína, obrazy nebo knihy. Expremiér dostal také dort ve tvaru Strakovy akademie, který rozkrojil obouručným mečem. Podle jeho příznivců to mělo symbolizovat úspěch v příštích volbách.

Dienstbier daroval svou knihu, Krampol dres Sparty

Dienstbier věnoval Paroubkovi vlastní knihu, která se zabývá zahraniční politikou po roce 1989. "Pan Paroubek se o zahraniční politiku zajímá, tak si myslím, že to byl vhodný dárek," uvedl. Dienstbier však vyloučil, že by s Paroubkem na oslavě hovořil o politice. "Na narozeninách se nedá bavit o politice už z toho důvodu, že oslavenec nemá příležitost se bavit o ničem. Třese jenom rukama přicházejících a odcházejících a s každým může prohodit jenom jednu větu," řekl s nadsázkou Dienstbier.

Herec Jiří Krampol Paroubkovi daroval sparťanský dres. Hokejista Jiří Šlégr šéfovi ČSSD věnoval víno a dres mateřského litvínovského klubu. Mezi hosty byli také hudebník Ladislav Štaidl, herečka Kateřina Brožová nebo legenda fotbalové Slavie František Veselý. Součástí slavnostního menu byla například pečená kachna nebo grilované hovězí, vepřové i kuřecí maso.

Na oslavu přispěli sociální demokraté z Vídně

Kočová potvrdila, že výdaje na oslavu částečně jako dárek zaplatili vídeňští sociální demokraté. Na oslavu přispěli částku mezi dvěma až třemi tisíci eur.

Velké narozeninové oslavy nejsou mezi politiky výjimečné. Například prezident Václav Klaus letos sice své šestašedesáté narozeniny oslavil v soukromí, o rok dříve však na počest "polokulatin" uspořádal větší setkání. Popřát mu přišlo asi 150 lidí. V romantickém prostředí zahrady Na Valech se sešli Klausovi přátelé z oblasti politiky i showbyznysu, nechyběli ani podnikatelé a novináři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám