Hlavní obsah

Otužilci si řekli ano v ledové vodě Metuje

– Náchod
Právo, jbs

Originální svatbu mohli v sobotu odpoledne shlédnout diváci v Náchodě jako součást tradičního setkání otužilců. Za svou obřadní síň si tam snoubenci zvolili ledovou vodu v řece Metuji. Své ano si řekli předseda pražského otužileckého klubu Tomáš Prokop a jeho nevěsta Taťána Guziotiová.

Článek

Na mladé ženě bylo vidět, že další otužilec už je na cestě a měl by rodinu rozšířit zhruba za dva měsíce. „Bude to holčička a otužuje se se mnou od začátku,“ řekla Taťána. Voda měla teplotu 1,5 stupně, na břehu byly tři stupně pod nulou.

Novomanželé původně uvažovali, že se vezmou v Nové Pace na Jičínsku, kde jim slíbil svatební obřad jejich společný kamarád otužilec a zároveň místní starosta. „Jenže v Pace bude setkání otužilců až v dubnu,“ vysvětlili novomanželé.

 S otužilci si po obřadu zaplavala v Metuji i matka nevěsty. Setkání otužilců se zúčastnila asi osmdesátka plavců včetně výpravy čtyř Poláků z Katovic. Mezi plavci nechyběli přemožitelé kanálu La Manche Dana Zbořilová, operní pěvec Richard Haan a David Čech.

Novomanžele ze břehu oddal náchodský místostarosta Jaroslav Rohulán (nezávislý), pro něhož to byla zatím nejoriginálnější svatba.

„Na neobvyklých místech jsem oddával zatím jen na rozhlednách,“ uvedl. Novomanželé si na zdraví připili zázvorovým čajem, pro svatebčany a diváky byl připraven svařák. Na hostinu se pak svatebčané odebrali do náchodského hotelu Beránek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám