Hlavní obsah

Otec údajných desaterčat přiznal, že děti neviděl. Rodina nevěří v jejich existenci

Kauza rekordního porodu deseti dětí najednou se pomalu začíná rozmotávat. Otec údajných desaterčat ještě před týdnem ujišťoval veřejnost, že fotky dětí uvidí v pravý čas. Úřady ale nebyly schopny najít nemocnici, ve které by se tento rekordní porod odehrál, a otec nyní uvedl, že veškeré zprávy o dětech dostával jen od své ženy, o které momentálně nikdo neví, kde se nachází.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O narození desaterčat informoval minulé pondělí jihoafrický list Pretoria News. Šokující zpráva přišla jen několik týdnů poté, co Malijka Halima Cisseová porodila devaterčata. I proto se řada lidí domnívala, že informace není pravdivá, zejména v okamžiku, kdy jihoafrické úřady uvedly, že nemají zprávu, že by k tak složitému porodu došlo ať už v soukromé, či veřejné porodnici.

Otec údajných dětí Tebogo Tsotetsi však trval na svém a matka jeho prostřednictvím poprosila o finanční i materiální pomoc. Na konto manželů začali Jihoafričané masivně přispívat a firmy se předháněly s movitými dary. List Pretoria News i jeho vydavatel Independent Media Group ostře zaútočili na představitele provincie Gauteng, kteří příběh zpochybňovali. Novináři Pretoria News prý byli v kontaktu s oběma rodiči už několik měsíců před porodem.

Tento týden se celý příběh začal pomalu rozmotávat. Místo, kde matka Gosiame Sitholeová momentálně leží, není známo. Naposledy ji otec dětí viděl, když ji z porodními bolestmi v den údajného porodu odvezl od nemocnice Steva Bika. Její ředitelka, Mathabo Mathebulová, tento týden potvrdila pro jednu z místních rozhlasových stanic, že žena se minulou sobotu v nemocnici objevila.

„Teď se v nemocnici nenachází. Neznáme celé pozadí příběhu. Objevila se tu v sobotu odpoledne v doprovodu ochranky. Chtěla se dostat na novorozenecké oddělení, protože chtěla vidět své děti. Uvedla, že porodila na klinice Louise Pasteura a tam jí řekli, že děti přesunou k nám do nemocnice,“ sdělila Mathebulová. Nemocnice Louise Pasteura však popřela, že by se v její nemocnici narodilo deset dětí nebo že by u nich rodila Gosiame Sitholeová.

Už nám dary neposílejte, apeluje otec na veřejnost

Kde se žena nachází, nebyla schopna vypátrat ani rodina Tsotetsiho. Poté, co Sitholeová přestala komunikovat, obrátila se rodina na policii, aby jí nahlásila pohřešovanou osobu. Policisté několikrát vyslýchali Tsotetsiho, který jim oznámil, že veškeré zprávy o porodu a okolnostech odehrávajících se po něm dostával od své ženy formou textových zpráv.

Jihoafričanka údajně porodila desaterčata. Úřady po ní marně pátrají

Koktejl

Krátce nato vydala rodina včetně Tsotetsiho prohlášení, ve kterém své dosavadní prohlášení zpochybňuje. „Rodina došla k závěru, že desaterčata neexistují, dokud se neprokáže opak. Rovněž si přeje omluvit se všem za způsobené nepříjemnosti a zahanbení,“ stojí v prohlášení.

Mluvčí rodiny pravost prohlášení potvrdil a dodal, že nyní chce rodina včetně Tsotetsiho spolupracovat s úřady na tom, aby se jeho žena co nejdříve našla a mohla se bezpečně vrátit domů. Tsotetsi zároveň apeloval na veřejnost, aby přestala posílat dary na rodinný účet.

Žena porodila devaterčata, lékaři čekali jen sedm dětí

Koktejl

Co se opravdu odehrálo, zůstává nejasné. Mluvčí rodiny pouze potvrdil, že žena opravdu byla těhotná. Kolik dětí čekala, není jasné. Stejně tak není jasné, zda se měla či chtěla dopustit podvodu, nebo se stala obětí někoho, kdo na její situaci chtěl vydělat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám