Hlavní obsah

Ostrava trhla rekord - má největší sendvič

– OSTRAVA

Ostrava bude mít další zápis do české verze Guinnessovy knihy rekordů. Místní pekaři totiž vyrobili největší sendvič v České republice. V průměru měří 51 cm a na jeho přípravu padlo několik kilogramů uzenin a zeleniny.

Foto: Zuzana Maňáková

Útěk znojemské hráčky na donášku

Článek

"I když pochoutka měla původně měřit až dva metry, jde o ustavující český rekord," řekl Miroslav Marek z agentury Dobrý den, která podobné kuriózní rekordy v České republice eviduje. "Ve světě už podobné rekordy jsou, i když se nejednalo přímo o sendviče," doplnil Marek.

Chtějí překonat svůj rekord

Organizátoři akce ale předpokládali, že se s původně zamýšleným dvoumetrovým sendvičem do knihy rekordů zapíší mnohem výrazněji. Nyní, jak sami říkají, budou muset v nejbližší době překonávat svůj vlastní rekord.

Ztracený plech

"Půjdeme do toho co nejdříve. Jen co seženeme plech, na kterém bude možné tak velký bochník upéct," řekl organizátor rekordu Marek Duda. Majitel lahůdkářství, kde sendvič vyrobili, si totiž nechal připravit speciální plech.

Odjel ale do Alp lyžovat a už týden o sobě nepodal žádnou zprávu. Nikdo proto netuší, kde plech je. "Pekárna plechem s takovými rozměry nedisponuje. Proto jsme museli improvizovat. Nakonec máme dva půlmetrové sendviče," vysvětlil Duda.

Lidé by si měli pochutnat

Kromě několika kilogramů mouky a velkého množství vajíček potřebných na výrobu těsta sendviče spolkly i čtyři kilogramy salámu, dva kilogramy plátkového sýra a stejné množství rajčat a paprik. Na ochucení pekaři přidali kilogram tatarky. "Připravovali jsme je od včerejšího večera. Těsto je speciální sendvičové a lidé by si měli pochutnat," doplnil zaměstnanec lahůdkářství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám