Hlavní obsah

Osbourne: Byl jsem sexuálně zneužíván

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Rocker Ozzy Osbourne se deníku Daily Mirror vyzpovídal ze svého krušného dětství. Jako malý prý byl dva roky sexuálně zneužíván, což na něm zanechalo následky. Zpěvákovi, který ve středu oslaví pětapadesáté narozeniny, nepomohla ani následná terapie.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Na jedenáctiletého Ozzyho si vždy po škole počíhali dva chlapci. Přímo jej sice nikdy neznásilnili, ale sexuálně ho ponižovali. "Nutili mě, abych si sundával kalhoty, a osahávali mě. Byla to hrůza," vzpomíná Osbourne.

Obzvláště ho prý zasáhlo, že při prvním zneužití byla přítomna i jeho sestra June. "Všechno, co se ti jako dítěti stane, ovlivní tvůj budoucí život," dodává bývalý frontman slavných Black Sabbath.

Pomohla mu až současná manželka

Rodičům o ponižování ze strachu nikdy nevyprávěl a zážitek v sobě dusil, čímž se  celá věc ještě zhoršovala. V Anglii se v 50. letech o zneužívání dětí na rozdíl od současnosti ještě tolik nehovořilo. "Žádná talk-show na to téma v televizi neběžela," vysvětluje rocker.

Později se své trauma snažil překonat s pomocí terapeuta, ale "když má člověk v tak mladém věku takový traumatický zážitek, vyřídí ho to."

Ozzy se o sexuálním zneužívání nezmiňuje ani ve své autobiografii Obyčejní lidé. Překonat trauma z dětství mu prý pomohla až jeho nynější o čtyři roky mladší manželka Sharon.

Reklama

Související témata:

Související články

Sharon Osbournová zvítězila nad rakovinou

Zpěvák Ozzy Osbourne oznámil, že jeho žena Sharon je po měsících léčby bez příznaků rakoviny. Rocková hvězda je však ve svém nadšení zdrženlivá. Obává...

Výběr článků

Načítám